måndag 28 februari 2011

Mina favoriter!

Vill bara visa upp några saker som jag gjort som jag är säkrskilt stolt över. Inte för att de är så märkvärdiga eller för att de är gjorda med nån speciellt avancerad teknik. Utan bara för att jag älskar att titta på dem och de är smycken för vårt hem! En del av bilderna hittar du också ute i vänsterkanten här intill.

Pelarbordet som jag fick av svärmor
Detta målade jag om när jag var höggravid i somras. Vitt! Men jag ville ha ett spetsmönster på bordsskivan, så den grundade jag i en mycket ljus blå färg. Sedan la jag på en virkad spetsduk som jag köpt på second hand. Därefter spraymålade jag hela bordsskivan (med duken kvar) med vit matt färg. Resultatet - oemotståndligt och unikt!

Flera favoriter vid mitt älskade skåp
På skåpet står en hög ljusstake som jag fyndade på second hand, slipade och målade vit. Bakom hänger en tavla som jag har pysslat med wellpapp som bas. Jag har satt dit en text som betyder mycket för mig och piffat den med spetstyg och pärlor. Framför skåpet står en pinnstol jag målat om, på stolen en kudde jag sytt i fransk lantlig stil - i linnetyg, med spets och motiv av en gammaldags kvinna. På stolen står också ett par virkade tofflor jag beställt från Samuelsgården.

Romantiskt fat och plåtburk
Jag hittade ett välvt träfat på loppis som jag vitmålade och använde sen en ljuvlig servett för att göra decoupage. Bakom står en gammal kakburk som jag målade om i gammelrosa och satte på ett band och en spets. Sött!

Finpuffen
Jag hade en marokansk skinnpuff - som förvisso var fin, men som inte passade in... Så jag hittade lite vitt tyg och en virkad spetsduk här hemma, och så köpte jag lite linnetyg - och vips så blev den så här fin! (Eller vips var kanske inte riktigt sant, den här var riktigt jobbig att göra...)

Ljuvligaste mobilen till bebisen
Stolt som en tupp är jag över denna mobil som jag gjort helt från grunden. En ståltrådsring utgör stommen som jag sedan klätt med skumplast och vitt tyg. Därpå en barndomsspets som fått falla ner. Varje hjärta är handsytt i olika tyger. Något annat än alla de glättiga färgsprakande mobilerna med diverse figurer som man oftast får lov att köpa när man handlar på de stora kedjorna.

En liten tillbakablick

För ett och ett halvt år sen var jag inne i en djup kris. Sjukskriven och med kaosartade dagar kändes ett gott o härligt liv ganska långt borta. Mitt i denna kris blev jag inspirerad att börja pyssla. Och detta pysslande blev nån slags terapi - en kreativ kraft som gav mig massor av positiv energi.

Min syster Anna inspirerade mig att vara med på en designmarknad i Örebro tillsammans med henne. Så här såg det ut då. Redan då hade jag fastnat för en ljuv, romantisk och ljus stil. Inte för att mina grejer sålde särskilt bra... Designmarknaden tog plats på nåt slags alternativcafé. Inte direkt de bullbakande mammorna eller de shabby-chic frälsta som kom dit...
Då använde jag mycket pastelliga färger och änglamotiv. O så var det jul, så en hel del på det temat blev det förstås. Trots den ganska knappa försäljningen blev detta startskottet på en livsstil och en dröm. Här hemma har vi egenpysslade saker i nästan varje vrå nu och jag drömmer om att en gång få jobba med inredning och hantverk "på riktigt".

lördag 26 februari 2011

Välkommen hit!

Nu är jag igång och det känns sååå kul! Här kommer jag dela med mig av mina kreativa projekt och mina drömmar. Hoppas du som läser ska gilla det jag gör och att du kommer tillbaka!
Kram på dig
/Elin