tisdag 31 maj 2011

Min lilla hörna!

Idag har jag helt sonika nobbat köksprojektet för lite trädgårdsfix. Här i Småland är det en helt underbar sommardag med strålande sol och ljumma vindar! Det är en sån dag då man är extra glad att man är föräldraledig och får vara ute och njuta så mycket man vill!


Idag har jag ordnat en fin liten planteringshörna! Jag har trånat efter en sån länge och drömt mig bort i andras bilder - tänkt att det är säkert ett stort projekt och svårt att få till. Men det var det inte alls!


Vi hade ett gammalt klaffbord från Ikea som hunnit bli så där lagom slitet! På bordet har jag använt stenblock i olika storlekar för att bygga upp lite dimensioner. Krukorna är en salig blandning av olika zink- och lerkrukor.


På en gammal griffeltavla från min mans farmor har jag helt enkelt skrivit SOMMAR. (Ok, det är i och för sig uppenbart, men förstärker den mysiga känslan tycker jag!). Den står bara lutad mot panelen bakom.


En nyplockad bukett med sommarblommor och ogräs från trädgården får ligga och vänta under ett hjärta av betong.


En hink för redskap och sånt kan vara väldigt dekorativt! Och så vet man ju var man har sina grejer!


Nu hoppas jag på en riktigt hääärlig sommar!

Kram på er

måndag 30 maj 2011

Remake av förvaringen

Som jag skrev i förra inlägget har jag nu tagit första steget i att fixa till vårt kök. Jag har börjat med den lilla svarta hyllan, och förvandlat våra dokumentsamlare och lådor. Från svarta med silverdetaljer har de nu blivit härligt vita och mycket mer i min smak!



Dokumentsamlarna har jag först målat två gånger och sen klätt med ett tunnt spetstyg. Jag har helt enkelt limmat på tyget med Karlssons klister. Jag gjorde ett hål för att fästa en etikett. Ettiketterna gjorde jag av två papper, ett vitt och ett beige som fick bli en liten ram. Handtextat förstås! Det är både mysigare och mer personligt! Hampasnöre för upphängning.


Jag har också gjort om de svarta lådorna. Även dem har jag målat tre lager med vit färg. På locket jag jag gjort decoupage med en fin servett som jag tyckte var lagom neutral.



På lådorna har jag skrivit "Smått o gott" och "Pyssel" Jag tyckte det blev finast att skriva direkt på lådan.


Idag hoppas jag hinna ta tagi själva hyllplanen, vita ska de bli förstås!

fredag 27 maj 2011

I tid och otid

Ibland är jag verkligen hopplöst ivrig. Som idag - fastän jag är själv hemma med alla tre små barn har jag ändå dragit igång värsta mastodontprojektet. Genomtänkt, nja... Men ibland är bara måttet rågat. Jaja... innan jag berättar vad jag håller på med, bjuder jag på lite bilder från igår.


Jag älskar att plocka blommor, så under våren och sommaren finns det nästan alltid små buketter här hemma.



Jag var också o handlade lite äpplen, som fick ligga i hönsnätskupan. Mysigt!



Mormors gamla spetsduk fick också vara med!



Och så till projektet... Del 1 i omvandlingen av köket är denna hylla. Det ska bli ljust och vitt alltihop. Så nu har jag börjat med dokumentsamlarna och lådorna. Det kanske hade varit enkelt att bara köpa nya. Men ni som läser min blogg vet ju hur jag funkar vid det här laget =). Nu står de målade i källaren och väntar på att torka. (O i köket ligger fem enorma högar med viktiga och oviktiga papper som borde sorteras när man ändå är igång.) Sen får vi se... Min första tanke är att klä dem med ett skirt spetstyg, annars kanske det blir bara vitmålat eller med decoupage. Vi får se... Återkommer med resultatet så småningom.

Ha en härlig fredag nu, kära läsare!

onsdag 25 maj 2011

På beställning!


Den senaste tiden har jag arbetat med ett par träfat som jag gjort på beställning. Väldigt trevligt! Man kan verkligen göra en jätteförändring med lite färg, sandpapper och decopupage! Här har jag gjort ett vitt fat med ett romantiskt rosenmönster som kunden förälskade sig i på utställningen i våras.


Kunden ville också ha en lite sliten känsla. Så när jag målat hela fatet vitt var det fram med sandpapper. Jag slipade till kanterna både längs själva fatet och längs den ståtliga svarvade foten. Och ikväll fick jag lämna över det till en mycket nöjd och tacksam kvinna! Så roligt!

tisdag 24 maj 2011

Hemtrevligt

För att trivas hemma måste det ju vara hemtrevligt! Jag är inte alls förtjust i stora kala ytor, och symmetri är överskattat tycker jag. För att få det riktigt hemtrevligt tycker jag det blir bäst att blanda former, material och dimensioner. Allra helst i små grupper och arrangemang. Då blir det både mjukare och mysigare, och intressantare att vila ögonen på. Här kommer ett par små blickfång som jag satt ihop de senaste dagarna:



Ett litet arrangemang i sovrummet som andas försommar! Jag ÄLSKAR syren, det är både ljuvligt vackert och doftar underbart! Och varför inte sätta dem i en gammal saftflaska? Hemtrevnad i en stilren vit kruka och ett av mina hjärtan intill, och så mina slitna sandaler från barndomen. Intill har jag ett par förstorade foton som betyder mycket för mig.



I köket har jag en liten grupp där jag blandat praktiska saker och sånt som bara är fint! I bakgrunden en smidesljusstake för stearinljus. Den vita lådan är egentligen är en kruka, men jag använder den till mina teburkar. Den vita saftkanna är så fin så den får alltid stå framme! I förgrunden en sommarbukett från svärmors trädgård i en underbar vas/skål från Village och en burk som jag pysslade lite snabbt för att förvara några hembakta maränger i.

onsdag 18 maj 2011

Välkommen på flera olika sätt

Igår och idag har jag tagit tag i vår Välkomstskylt. Vi har tidigare haft ett hjärta med en ängel och texten "Välkommen hem till oss", men nu kändes det aldelles för svalt och vintrigt...


Så nu har jag alltså gjort en ny skylt att hänga på vår ytterdörr. Själva skylten är vitmålad, med lite deoupage i nederkanten. Jag rev servetten för att få en lite mjukare känsla. Texten har jag skrivit med pensel. Det är pilligt och ganska svårt att skriva så på fri hand. Men det går smidigare om man blandar lite vatten i sin hobbyfärg. Jag satte också krokar i nederkanten för att kunna hänga något där. Här har jag hängt hjärtan med hampasnöre och Madonnasmycken.


Men man kan ju variera sig med vad man vill egentligen. Jag gjorde också en skylt som man kan hänga dit om man är ute o påtar i trädgården.


Volangen är decoupage. Texten är skriven med vanlig penna. Mysig text tycker jag! Den andas liksom sommar =).


För finbesöket kan man hänga dit ett par små vaser med vilda sommarblommor. Sött och mycket välkomnande!


Vaserna gjorde jag lite snabbt av medicinskedar som man får på apoteket. Jag klippte av själva skeden, samt det där skaftet som sticker ner under måttet. Och så klistrade jag på en bred spets som döljer alla siffror och streck. Återigen... Fint behöver varken vara avancerat eller dyrt! Bara använd fantasin!

tisdag 17 maj 2011

Massor av roliga projekt

Ikväll är jag mitt uppe i flera roliga projekt. Ett par beställningar som jag slipar och målar på. Och så håller jag på att göra en ny Välkommen-skylt till vår ytterdörr. Så - fullt upp med andra ord!

Så ikväll får ni botanisera bland andra hääärliga bloggar. Här kommer några förslag:

http://www.hildas-hem.blogspot.com



http://www.minlillaveranda.blogspot.com


http://www.ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com


http://www.vit-romantik.blogspot.com


http://www.loppispanatet.blogspot.com


Ha en skön kväll där ute i stugorna!
Kramkram

söndag 15 maj 2011

Det är roligt i kakfatsbranschen!

Just ligger mycket av vardagspysslet nere till förmån för lite större projekt. Min systers bröllop närmar sig och det börjar bli dags att lägga i sista växeln där, dessutom har jag fått ett par trevliga beställningar som tar lite tid! Beställningarna gäller kakfat som jag ska ge ett nytt lyft. Det är roligt att få förtroendet att göra om saker som redan är i människors ägo. Jag känner mig väldigt glad för det!


Detta är en vanlig syn hemma hos oss när jag i uppe i nåt projekt. Här - nymålade fat som står på tork på bänken.

Passar också på att bjuda på ett par härliga försommarbilder från den småländska landsbygden. Bilderna tog jag idag när vi var på söndagsskolavslutning. Sååå idylliskt! Naturen är så vacker!



Ha det fint kära läsare!

fredag 13 maj 2011

Konsten att njuta av vardagen!

Vardag...
Alltså var dag. För mig som älskar allt som är njutningsfullt är det viktigt att sätta guldkant på vardagen och göra varje stund till "något extra". För mig är det självklart att inte bara se vardagarna som en transportsträcka till den efterlängtade helgen, utan att faktiskt ta vara på och njuta av var dag. Som stressad småbarnsmamma längtar jag alltid efter ro, njutning och lugn. Kanske är det därför som jag försöker fylla vårt hem med vackra detaljer och olika vita och ljusa nyanser. Så att jag även till vardags kan vara i en vacker och rofylld omgivning.

Här kommer lite njutnigsfulla vardagsbilder från vår trädgård.

Stanna upp! Ta dig tid att stanna upp och se allt som händer i naturen nu under våren och försommaren. Som här - vårt äppelträd som just börjat slå ut i blom.


Underskatta inte det vardagliga! Nytvättade vita laka som vajar i viden är både rofyllt och vackert mot den spirande grönskan.


Sitt ner en stund! En god fika och nåt trevligt att läsa under vår stora härliga björk är livskvalitet!

lördag 7 maj 2011

Tänk om man hade ett drömkök?

Bild från bloggen vit-romantik.blogspot.com

Å vad jag drömmer om ett nytt kök! Ett ljust kök, lantigt med vackert porslin och söta burkar som får stå framme som blickfång, vita köksmöbler, pärlspont eller kanske en fin tapet och massor av vackra detaljer att vila ögonen på.

Bild från internet, minns tyvärr inte varifrån...

Just nu har Husqvarna en kampanj för att lansera sin nya köksserie - man kan där tävla om fina priser genom att gå in på deras kamanjsida och skapa sitt drömkök. Sååå hedrad är jag att min blogg blivit uppmärksammad av deras pr-byrå och jag fått bli inspirationsblogg i kampanjen. Länken till kampanjsidan får du här: http://newsroom.electrolux.com/se/designa-ditt-kok/ Min blogg finns under fliken Inspiration.

Bild från internet, minns tyvärr inte varifrån...

Tyvärr är jag inte så förtjust i vårt eget kök (kanske skulle vara med o tävla egentligen...). Jag hämtar hellre inspiration från andras kök.

När vi flyttade in i vårt hus för ganska exakt två år sedan var det mesta nyrenoverat. Det kanske inte alltid var precis vad jag hade valt, men jag tyckte iallafall att det var snyggt och fräscht. Köket var ett av de rummen som blivit helrenoverade och därför la vi inte något krut alls på förändringar där. Så här ser det ut. Inte direkt ljust och lantigt...


Men nu efter två år, är jag sååå trött på det. Det är förvisso modernt, men så hemskt mörkt och stramt... Mannen min höll på att tappa fattningen när jag härom dagen deklarerade att köket var mitt "värsta rum" - han älskar svart och grafiskt (vi är varandras motsatser där kan man säga...).


Vi får väl se vad jag hittar på - med nu är det nog ändå kökets tur att få sig en omgång. Det blir hääärligt!

fredag 6 maj 2011

Decoupage för den fikasugna


Jag älskar att fika, det är så gott och så mysigt! Ett gott fika, fint uppdukat sätter verkligen guldkant på både vardag och fest!


Här har jag dukat upp sockerkringlor till mig och barnen på mitt nygjorda kakfat. Sockerkringlor andas ju verkligen nån slags genuin och gammaldags fika-känsla. Fatet på fot förstärker den känslan. Mysigt är ordet! Och ni som känner mig vet att jag äääälskar att mysa!


Fatet har jag köpt på loppis - ett svarvat furufat, som jag dessvärre råkade förstöra när jag gick på lite för hårt i min iver att få bort lacken... Man lär sig hela tiden. Men hursomhelst... För mig gör det inget att det är lite skevt och sprucket. Det är fint ändå!


Efter att jag vitmålat fatet gjorde jag decoupage. Jag klippte ut söta ljusblå prickar från en servett och satte på foten. Serveringsytan dekorerade jag med en servett designad Lisbeth Dahl (beställd från Tradera). 'Homemade' passar ju hur bra som helst till hembakat fika! Den lilla ramen runt bilden var pillig att göra. För att få den rund var jag tvungen att klippa ut varje volangböj för sig och klistra dit. Pilligt, men värt det!

torsdag 5 maj 2011

Fägring för toaletten


Toaletten är ju ofta ett bortglömt rum. Men varför inte piffa till det med! Här hemma har jag gjort ett ljuvt och lite feminint arrangemang på vårt handduksskåp.


Hyllan är egentligen en låda som jag ställt upp. På utsidan av lådan har jag gjort decoupage med en rosenmönstrad servett från ICA Home, och insidan har jag klätt med en rosa servett med fransk text. Den har jag beställt från Tradera.

Ovanpå hyllan står en spånask som jag har målat och sedan dekorerat med band och spets, den passar perfekt att förvara smycken i. I hyllan har vi ställt våra parfymer. Parfymflaskor är ju ofta väldigt fina - så varför inte visa upp dem? Intill hyllan står ett par rottingkorgar för håraccessoarer och bomullstops.


Missa inte att jag kommer ha en inspirationsdag på temat decoupage nästa helg, sista anmälningsdag är på söndag. Inbjudan finns i ett tidigare blogginlägg. Välkommen!