tisdag 10 juli 2012

Bröllop och kärlek i luften

Idag vill jag visa er bilder från ett jobb jag har gjort till ett av sommarens alla bröllop - mellan vackra Lorena och hennes Saber. Lorena och Saber ville ha fina och personliga give-aways till sina gäster och jag fick den stora äran att skapa dessa!
Efter lite fundering landade Lorena i magneter. Jag använde små ovala träskyltar som basmateriel. Dessa målade jag vita. På dem stämplade jag ett bedårande brudpars-motiv med gummistämpel.
Bredvid brudparet textade jag namnen och längs med ramen dekorerade jag med en pearl-marker från Slöjddetaljer. Slutligen klistrade jag fast magneter på baksidan.
Magneterna la jag i lager av spets i en ljuvligt romantisk och somrig ask som jag pysslade härom veckan (En liten skokartong som jag klätt med vackra papper och spetstyg). Paketeringen är ju pricken över i:et! KRAM

söndag 1 juli 2012

Amalias hus

Igår hade jag och min älskade man bröllopsdag. Detta firades med en mysig visit i underbara, pittoreska Gränna. Där tog vi in på Amalias hus. Amalia är polkagrisens upphovskvinna. Huset är från 1700-talet, men år 1859 hyrs fastigheten av nyblivna änkan Amalia och hennes nyfödda lilla dotter. I hopp om att kunna försörja sig ansöker Amalia om att få idka "bagerihantering af gröfre och finare sorter". Hon får sitt tillstånd och börjar samma år sin tillverkning i hotellets nuvarande restaurangkök. Försäljningen av sina varor hade hon i sitt finrum -idag hotellets restaurang, där sortimentet prydligt visades upp i vackra skåp och byråer. En fantastisk historia!
Varje rum har sin egen historia knuten till en lokal historisk personlighet, och fantastiskt fint inredda med gamla möbler, vackra sittgrupper, och spetsgardiner.
Hotellet är egentligen flera små hus på en gemensam gård. Gården har små stenläggningar, fina planeteringar, stämningsfulla lyktor och mysiga platser att sitta och njuta av lugnet under fina dagar.
Detta hotell kan varmt rekommenderas om man, som vi, vill ha mer än bara en säng att sova i. Ett riktigt mysigt dygn på en ljuvlig plats! KRAM KRAM