måndag 17 oktober 2011
Lyxiga maränger
I helgen fick jag några äggvitor över och tänkte att jag ville baka maränger. I somras såg jag tv-programmet där Leila bakade i Frankrike. I ett avsnitt gjorde hon en härlig maräng där hon blandade i choklad. Det såg ljuvligt ut! Så det testade jag.
Maränger borde man göra oftare, det är ju hur enkelt som helst. 3 äggvitor, 3 dl socker, en nypa salt och en tesked ättiksprit (de två sistnämnda kan uteslutas). Och så vispa till vitt, fast skum. Väl färdigvispat, blandade jag i ca 60g mörk smält choklad. Jag rörde runt två varv - då blev det lite blandat, men smeten var fortfarande skiktad och lite randig. Och så klickad jag ut på en plåt i 10 slaviga klickar. In i ugnen 15-20 minuter på 175 g värme.
Å så lyxiga och mumsiga de blev. Frasiga på utsidan och krämiga inuti. Lyx!
Ha en fin kväll där ute i stugorna!
KRAM Elin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, de ser helt underbara ut! Måste prova någon dag snart! Härligt!
SvaraRaderaSelma sitter i knät och tittar, det första hon säger är "Glass!" Och sen när hon ser bilden säger hon "Elin, Elin!" Mysigt!
Åh vad gott!! Fast smeten är ju också underbar! I somras åt jag maränger med polka i:)mums
SvaraRaderaTack för det receptet, det låter jättegott!
SvaraRaderaHa en fin måndagskväll!
Lena