onsdag 18 maj 2011

Välkommen på flera olika sätt

Igår och idag har jag tagit tag i vår Välkomstskylt. Vi har tidigare haft ett hjärta med en ängel och texten "Välkommen hem till oss", men nu kändes det aldelles för svalt och vintrigt...


Så nu har jag alltså gjort en ny skylt att hänga på vår ytterdörr. Själva skylten är vitmålad, med lite deoupage i nederkanten. Jag rev servetten för att få en lite mjukare känsla. Texten har jag skrivit med pensel. Det är pilligt och ganska svårt att skriva så på fri hand. Men det går smidigare om man blandar lite vatten i sin hobbyfärg. Jag satte också krokar i nederkanten för att kunna hänga något där. Här har jag hängt hjärtan med hampasnöre och Madonnasmycken.


Men man kan ju variera sig med vad man vill egentligen. Jag gjorde också en skylt som man kan hänga dit om man är ute o påtar i trädgården.


Volangen är decoupage. Texten är skriven med vanlig penna. Mysig text tycker jag! Den andas liksom sommar =).


För finbesöket kan man hänga dit ett par små vaser med vilda sommarblommor. Sött och mycket välkomnande!


Vaserna gjorde jag lite snabbt av medicinskedar som man får på apoteket. Jag klippte av själva skeden, samt det där skaftet som sticker ner under måttet. Och så klistrade jag på en bred spets som döljer alla siffror och streck. Återigen... Fint behöver varken vara avancerat eller dyrt! Bara använd fantasin!

9 kommentarer:

  1. Men åh! Så underbart fint! Vilken bra idé! Så fort vi köper hus ska jag beställa en sån här!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla söta du! Ja visst var det en roluig idé. Man kan ju också hitta på nya saker att hänga dit allteftersom!

    SvaraRadera
  3. Jättefint! Och vilken bra idé.

    SvaraRadera
  4. Hej Elin!

    Så roligt att du kikade in hos mig och lämnade ett litet spår:) Kul att du gillar vårt kök, det blev en ganska stor skillnad men inte så stora utgifter, så vi är supernöjda!
    Vilken fin och kreativ blogg du har jag önskar jag hade mer energi och lust till att fixa och greja så som du gör. Jag har så mycket som jag vill göra men det händer inte så mycket dessvärre...
    Hos dig kikar jag gärna in igen och får inspiration!
    Mvh Johanna Vit Romantik

    SvaraRadera
  5. Hej Elin!
    Vilken superfin blogg du har och vad duktig du är med decoupage!! Superskoj att läsa och titta på dina fina bilder! Vi älskar det du gör och kommer gärna tillbaka!
    Kramar från Emelie + Elin = Fiffiga Systrar

    SvaraRadera
  6. Vilken underbar idé! Jag gillade verkligen påhängs-skylten med "är i trädgården" jag fick så härliga associationer :) och sen skriver du ju gudomligt snyggt också. Det får jag träna på ;)

    SvaraRadera
  7. Åååh vad fint!!

    SvaraRadera
  8. Helt underbar skylt. Blir sugen på en sån...något du är intresserad av att sälja?

    SvaraRadera