tisdag 3 januari 2012

Juldukningen, så här lite i efterhand...

Jag och maken får ibland lite galna idéer. Vi älskar att gå in för saker - det blir ju mycket roligare då! Så att vara värdar för årets julfirande är ju perfekt för ett halvtokigt och något överambitiöst par som oss!


Eftersom vårt hus är ganska litet och vi skulle duka till femton personer kom vi på den briljanta idén att använda vårt uterum. Det fanns dock ett par bekymmer. Det är inte isolerat - alltså väldigt kallt. Dessutom hade vi slarvat en smula när hösten gjorde sitt intåg och lämnat en hel del krukor, möbler och andra prylar i uterummet under vintern. Men vi körde på! Röjde, städade, borrade uopp hylla, köpte värmefläkt, gjorde en slags provisorisk isoleing på golvet bestående av kartong, mattor och filtar. Och vips så hade vi ett perfekt festrum!

Här kommer några smakprov från dukningen (som dock helt kom till sin rätt när skymningen lagt sig och alla ljusen spred ljus och värme därinne).




Konceptet var superenkelt. Långbord med julduk, och därpå granris, äpplen, lyktor och tomma glöggflaskor till ljusstakar. Tyg från Ikea, servetter från åhlens. Traditionellt, lite gammaldags och mysigt. Precis så som det ska vara när det är jul!

KRAM Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar